OKRUGLI STO, VEBINAR

KREATIVNI ODGOVORI NA KLIMATSKE PROMENE

OKRUGLI STO 29. NOVEMBAR 2021 U 18.00 uk PAROBROD – Kapetan Mišina 6a, Beograd
VEBINAR „KREIRAJ SVOJU AKCIJU“, 30. NOVEMBAR , 1 I 2. decembar 2021

Okrugli sto u organizaciji DAH Teatra,  okuplja umetnike, stručnjake i publiku da razgovaraju o projektima koji se na kreativni način, (koristeći iskustva umetnosti) bave klimatskim promenama i njihovim uzrocima. Učesnici:

Vladimir Đurđević – Fizički fakultet, Green Art Incubator
Dobrivoje Lale Erić – Centar za promociju nauke, selektor programa art+science
Bogdan Vuruna – Zelene grupa Ne davimo Beograd
Predrag Momčilović – Zelena grupa Ne davimo Beograd
DAH Teatar – Jadranka Andjelic, Dijana Milošević

Izvodjenje scene iz predstave Drveće Pleše: Djurdjija Jelenković, Ivana Milenović Popović, Miona Petrović, Zoran Vasiljević, Vladimir Čubrilo,

Pozvani stručnjaci će nas upoznati sa najnovijim istraživanjima i situacijom oko klimatskih promena  kod nas i u svetu a  umetnici iz DAH Teatra će predstaviti svoje iskustvo na projektu Drveće Pleše posvećenom borbi protiv prekomerne  seče drveća.  Govoriće se i o sličnim inicijativama u međunarodnom kontekstu.

U situaciji u kojoj se nalazi cela planeta je sve jasnije da je potrebno angažovanje svih sektora društva, i građana I stručnjaka i odgovornih političara da bi došli do neophodnih hitnih promena. Cilj nam je da razgovor podstakne ideje  i predstavi kreativne načine borbe za zaštitu prirodne sredine, koji može da inspiriše i mobiliše građane.

Očekujemo da razgovori da povećaju razumevanje među našim sugrađanima o odnosu između ekologije, ekonomije i politike; podstaknu razmenu ideja i budu podsticaj za lične i kolektivne inicijative; da prošire informacije o postojećim inicijativama, lokalno i međunarodno (poput masovnih kampanja sadnje drveća, nacionalnih zakona koji štite drveće kao živa bića, klimatskih aktivističkih projekata i sl.);

Vebinar „KREIRAJ SVOJU AKCIJU“ kao i okrugli stolovi sa stručnjacima i aktivistima, su usmereni na davanje podrške, instrumenata i vođstva u artikulaciji građanskih inicijativa.

Ovaj vebinar je i naš odgovor na veliku potrebu gradjana da se aktiviraju ali ne znaju kako. Od idejnog začetka projekta, od istraživanja do susreta sa ljudima i reakcijama posle predstave, samo se potvrdila sveprisutnost ove teme medju ljudima koji su zabrinuti, zapitani ili iritirani i većinom spremni da nešto preduzmu!

Vode: Dijana Milošević i Ivana milenović Popović [DAH Teatar]