OKRUGLI STO, RAZGOVORI, VEBINAR

KREATIVNI ODGOVORI NA KLIMATSKE PROMENE
OKRUGLI STO 29. NOVEMBAR 2021 U 18.00 uk PAROBROD – Kapetan Mišina 6a, Beograd
VEBINAR „KREIRAJ SVOJU AKCIJU“, 30. NOVEMBAR , 1 I 2. decembar 2021
PROJEKAT DRVEće PLEšE JE PREDSTAVLJEN NA konferenciji “Potencijali ekološkog zaokreta u kulturi” kao jedan od primera dobre prakse, 24. juna 2022 u beogradu, u organizaciji Green Art Incubatora.
Film DRVEĆE PLEšE JE PRIKAZAN 6. AVGUSTA 2022, U ŠORDOŠ SURVIVAL KAMPU, PORED NOVOG SADA U OKVIRU RAzGOVORA O EKOLOGIJI, AKTIVIZMU I UMETNOSTI.

U situaciji u kojoj se nalazi naša planeta, sve je jasnije da je potrebno angažovanje svih sektora društva, i građana I stručnjaka i odgovornih političara da bi došli do neophodnih hitnih promena. Cilj nam je da razgovori podstaknu ideje  i predstave kreativne načine borbe za zaštitu prirodne sredine, koji može da inspiriše i mobiliše građane.

Okrugli sto Kreativni odgovori na klimatske promene, u organizaciji DAH Teatra,  okuplja umetnike, stručnjake i publiku da razgovaraju o projektima koji se na kreativni način, (koristeći iskustva umetnosti) bave klimatskim promenama i njihovim uzrocima. Učesnici: Vladimir Đurđević – Fizički fakultet, Green Art Incubator; Dobrivoje Lale Erić – Centar za promociju nauke, selektor programa art+science; Bogdan Vuruna – Zelene grupa Ne davimo Beograd; Predrag Momčilović – Zelena grupa Ne davimo Beograd; DAH Teatar – Jadranka Andjelic, Dijana Milošević

Izvodjenje scene iz predstave Drveće Pleše: Djurdjija Jelenković, Ivana Milenović Popović, Miona Petrović, Zoran Vasiljević, Vladimir Čubrilo,

Pozvani stručnjaci će nas upoznati sa najnovijim istraživanjima i situacijom oko klimatskih promena  kod nas i u svetu a  umetnici iz DAH Teatra će predstaviti svoje iskustvo na projektu Drveće Pleše.  Govoriće se i o sličnim inicijativama u međunarodnom kontekstu.

Očekujemo da razgovori povećaju razumevanje među našim sugrađanima o odnosu između ekologije, ekonomije i politike; podstaknu razmenu ideja i budu podsticaj za lične i kolektivne inicijative; da prošire informacije o postojećim inicijativama, lokalno i međunarodno (poput masovnih kampanja sadnje drveća, nacionalnih zakona koji štite drveće kao živa bića, klimatskih aktivističkih projekata i sl.);

Vebinar KREIRAJ SVOJU AKCIJU kao i okrugli stolovi sa stručnjacima i aktivistima, su usmereni na davanje podrške, instrumenata i vođstva u artikulaciji građanskih inicijativa.

Ovaj vebinar je i naš odgovor na veliku potrebu gradjana da se aktiviraju ali ne znaju kako. Od idejnog začetka projekta, od istraživanja do susreta sa ljudima i reakcijama posle predstave, samo se potvrdila sveprisutnost ove teme medju ljudima koji su zabrinuti, zapitani ili iritirani i većinom spremni da nešto preduzmu!

Vode: Dijana Milošević i Ivana milenović Popović [DAH Teatar]